06-15267142 info@metdanielle.nl

Lichaamsgerichte therapie met Danielle

veilig in jezelf

“Je bent zoveel leuker dan je denkt, zullen we dat samen eens onderzoeken?”

Mischien is het fijn om te weten wat er gaat gebeuren als je contact met me opneemt.

Nadat jij contact met me hebt opgenomen, neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op. Aan de telefoon neem ik de tijd om je vragen te beantwoorden en een inschatting te maken of je bij mij aan het goede adres bent. 

Wanneer je besluit om een afspraak te maken, dan krijg je van mij drie mailtjes.

 • de afspraak bevestiging
 • aanvullen van je gegevens in het dossier. 
 • intakeformulier (deze dien je online voor akkoord te tekenen)

Tijdens de eerste sessie(s) besteden we samen veel aandacht aan het formuleren van je verlangen. Wat zou je voor jezelf willen (bereiken) en als dat verlangen gerealiseerd is, wat is er dan anders in je leven? Of: wat brengt jou dat? Jezelf laten zien in je verlangen is de basis van waaruit ik werk.

Iedere vervolg sessie begint met de vraag: hoe is het nu met je en waar zou je vandaag verder mee willen gaan? Of: waar loop je nu tegen aan?  Ik werk altijd vanuit het hier en nu. De therapie is geen expeditie naar je (trauma) verleden. We gebruiken jouw verhaal als ingang naar gevoelens en zijn samen nieuwsgierig waar deze vandaan komen. Van daaruit komen we vanzelf bij wat je nu nodig hebt, dat er toen niet was. Bijvoorbeeld gevoelens van steun, liefde, warmte en connectie.

Z

Na iedere sessie krijg je van mij een kort evaluatie formulier toegestuurd. Dit is helpend voor jou om nog even na te denken over de sessie en helpend voor mij zodat ik weet hoe jij het hebt ervaren. We evalueren ook regelmatig samen over het verloop van de sessies en het realiseren van je verlangens. Ook krijg je van mij de rekening via de mail, deze kan je via een betaallink betalen. (mollie)

Door regelmatig samen te evalueren wordt duidelijk wanneer jij je doelen hebt behaald of tot je het gevoel hebt dat je zelf weer verder kunt. Wat een mijlpaal!

Therapievormen:

Om jou zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden maak ik gebruik van technieken die gebaseerd zijn op:

 • Lichaamsgerichte traumaverwerking (zoals bij Somatic experiencing)
 • Ademtherapie
 • Systemisch werk
 • Haptonomie
 • Traumaregulatie
 • Voicedialogue
 • Creatieve werkvormen
 • Technieken die het herstel van de connectie met jezelf en de ander bevorderen (zoals bij Narm)

Ik volgde de opleiding lichaamsgerichte trauma therapie bij het Atma instituut in Amerfoort, online training Narm-Touch bij Aline LaPierre, online introductie tot Narm met Michael Mokrus, Training Peersupport: opvang na schokkende ervaring bij Bureau op eigen Kracht.

Momenteel volg ik de jaartraining Hechting en Trauma, de taal van het lichaam, bij Linda Riemsdijk (centrum voor Hechting en Trauma) deze hoop ik in juni 2024 af te ronden. Daarnaast volg ik zelf ook sessies en neem ik deel aan intervisie en supervisie. Ik ben geregistreerd bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG).

Mocht er tijdens de therapie iets niet naar wens zijn, maak het dan gerust bespreekbaar, komen we er samen niet uit, dan kun je terecht bij de NFG, klik hier om naar de website te gaan.

“Danielle heeft mij laten zien hoe de trauma’s uit mijn kindertijd te bereiken en te ontdooien zijn via lichaamsgerichte traumatherapie. Veiligheid staat in de behandelsessies centraal en ze heeft me methodes geleerd om zelf door een traumarespons te komen die tussen sessies in kunnen plaatsvinden. Ze voelt haarfijn aan wat er in mij plaatsvindt en weet mij dan direct adequaat te helpen, begeleiden. Zeer dankbaar voor haar warme, betrokken en professionele hulp”