06-15267142 info@metdanielle.nl

Lichaamsgerichte Therapie met Danielle

veilig in jezelf

“Je kunt jezelf niet uit een trauma denken, je hoofd en je lijf spreken een andere taal”

Hoi!

Mijn naam is Danielle Bossewinkel, ik dacht altijd dat ik een oke jeugd heb gehad, Ik kon me ook niet herinneren dat ik hele nare dingen had meegemaakt. Ik had goede dagen waarin ik me heerlijk voelde en daarnaast ook zomaar opeens dagen, waarin alles me eigenlijk teveel was en ik me door een dag sleepte op wilskracht. Dan voelde ik me verdrietig, bang of eenzaam, zonder dat ik wist waarom. Ik voelde me daar ook heel vaak schuldig over, ik had immers alles wat mijn hart begeerde! Een fantastische man, 4 prachtige kinderen, lieve mensen om me heen en leuke hobby’s. Ik moest maar gewoon wat beter mijn best doen.

 

Positief denken en geluk is een keuze?
Omdat ik me niet heel fijn voelde deed ik allerlei therapievormen. Gesprekken bij een psycholoog, voedingsadviezen, healing. Alles hielp een beetje, maar niets was blijvend. Bovendien had ik in al deze therapieën geleerd dat als je maar positief genoeg in het leven stond, of anders leerde denken, dat dit mij van mijn klachten zou afhelpen en dat geluk ook gewoon een keuze was. Dit gaf me alleen nog meer het gevoel dat ik niet goed genoeg was. Ik leerde er dus maar mee leven en verstopte deze gevoelens voor de buitenwereld. (en dus ook voor mezelf) Door een ongeluk en de bijbehorende verplichte rust, kwamen er opeens allerlei nare gevoelens en herinneringen omhoog. Trauma en oud zeer uit mijn kindertijd. Ik kon mijn leven daarna niet meer oppakken zoals ik dat ervoor deed.

Lichaamsgerichte trauma therapie

Daarom zocht ik hulp. Ik had ervaren dat enkel en alleen praten over mijn gevoelens en ervaringen me niet verder hielpen. Daardoor kwam ik in contact met lichaamsgerichte traumatherapie. De allereerste keer dat mijn therapeut aan me vroeg: Danielle, waar voel je die gedachte in je lichaam?, heb ik hem heel dom aangekeken. Voelen in mijn lijf? Een lijf, dat is toch meer iets dat gewoon moet doen wat ik wil? Bovendien was ik er ook niet echt vriendinnen mee zeg maar, het stelde me zo vaak teleur!

Kortom er ging een wereld voor me open. Mijn zenuwstelsel werd steeds meer gereguleerd en ik had eindelijk een rustig en helder hoofd! Inmiddels weet ik mijzelf niet uit een trauma kan “denken”. Trauma ligt opgeslagen in je lijf, als bevroren stukje tijd. Je hoofd en je lijf spreken een andere taal!

Professioneel:
Inmiddels heb ik een groot deel van mijn eigen rafels en “hartverscheurends” omgezet naar kracht en kwaliteiten. Doordat ik zelf heb ervaren hoe groot het effect van lichaamsgerichte traumatherapie is, besloot ik om dit ook professioneel in te willen zetten voor anderen. Ik ben inmiddels (post HBO) gediplomeerd lichaamsgericht traumatherapeut, liefdevol, empathisch en kundigDat is hoe mensen mij omschrijven, mensen voelen zich daardoor snel bij mij op hun gemak.

Wat mag je nog meer over me weten?
Ik ben BIG geregistreerd HBO verpleegkundige. Ik werkte in veel verschillende werkkringen veelal in achterstandswijken, palliatieve zorg en met mensen met psychische klachten. Momenteel ben ik naast traumatherapeut ook casemanager dementie. De overeenkomst is dat ik in beide werkkringen een stukje naast je mag lopen. Een betekenisvolle verbinding met je kan aangaan. Kan helpen, naast je mag staan in de stukken die je niet alleen kunt dragen of oplossen. Samen, met open hart een stukje van het pad bewandelen. Dat maakt mij tot een gelukkig mens.